Новини 

Костін в Гаазі назвав символічним запуск Реєстру збитків 2 квітня

Генпрокурор Андрій Костін назвав символічним запуск подання заяв до Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України 2 квітня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це він сказав під час підсумкової пресконференції за результатами міжнародної конференції “Відновлення справедливості для України” в Гаазі.

“Сьогодні запуск Реєстру збитків для перших заяв є ще однією віхою у забезпеченні повної та всебічної відповідальності держави-агресора. Чому сьогодні? 2 квітня? Тому що це дуже символічно. Оскільки цими днями – друга річниця визволення ключового регіону від російської окупації. Два роки тому в Бучі, Ірпені, Бородянці ми всі побачили справжнє обличчя так званого русского мира, який складається з вбивств, тортур і знищення”, – сказав він.

Костін також наголосив, що за трохи більше ніж місяць окупації Київської області агресор вчинив практично всі види воєнних злочинів: вбивства, тортури, сексуальне насильство.

“Ви ніколи не знайдете жодного воєнного злочину, який не був би скоєний на території Київської області. Пізніше подібні звірства ми виявили у всіх регіонах України, які звільнили від ворога згодом у вересні та листопаді 2022 року”, – сказав він.

Статьи по теме